Alle collectiesAstro platform
Documenten aanleveren
Thomas Aertgeerts avatar
Geschreven door Thomas Aertgeerts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waneer moet je documenten aanleveren?

Je levert je documenten en alle andere informatie op tijd aan. Hier streef je naar het

aanleveren van elke document binnen enkele dagen nadat je dit ontvangt of

uitstuurt.

💡Astro tip: Stuur je documenten meteen door als je ze ontvangt, zo kan je dat zeker niet vergeten.

• Krijg je een professionele factuur via mail, stuur hem dan meteen door via het unieke email adres.

• Ga je op restaurant, scan het bonnetje dan meteen in met de Astro Tax app.

• Maak je verkoopfacturen via het Astro platform en stuur ze via het platform naar je klant en accountant.

Hoe moet je documenten aanleveren?

Je kan je documenten op drie manieren aanleveren bij Astro:

1. Via het platform

2. Via het unieke email adres dat je terugvindt op je platform

💡Astro tip:Je kan zelf controleren of je een document correct hebt aangeleverd.

• ✅ Het document is correct aangeleverd als het op je platform staat

• 🚨 Als het niet op je platform staat, hebben wij het ook niet ontvangen.

Optie 1: Documenten aanleveren via het platform

Aankoopdocumenten

💡 Wat: Dat zijn alle documenten die te maken hebben met een uitgaande betaling van je onderneming.

👉 Hoe aanleveren: Astro platform>Documenten aanleveren > Aankoop > Sleep je documenten of selecteer ze vanop je computer

• Staat je document onderaan de lijst, dan is het juist aangeleverd

• Zie je je document niet terug, dan ging er iets mis

Bestandtypes: JPG, JPEG, PNG, PDF & XML

• Andere bestandtypes zoals Word of Excel zijn niet toegelaten

Verkoopdocumenten

💡 Wat: Dat zijn alle documenten die te maken hebben met een uitgaande betaling van je onderneming.

👉 Hoe aanleveren: Astro platform>Documenten aanleveren > Verkoop > Sleep je documenten of selecteer ze vanop je computer

• Staat je document onderaan de lijst, dan is het juist aangeleverd

• Zie je je document niet terug, dan ging er iets mis

• De facturen die je opstelt via het platform én de status: "verstuurd naar accountant" hebben, staan hier ook tussen.

Bestandtypes: JPG, JPEG, PNG, PDF & XML

• Andere bestandtypes zoals Word of Excel zijn niet toegelaten

Optie 2: Documenten aanleveren via email

Aankoopdocumenten

• Elk dossier heeft een uniek aankoopemail adres

• Dat vind je terug op je platform

• Het email adres bestaat uit 4 componenten

• aankoop

• een koppelteken

• De 10 cijfers van je ondernemingsnummer

• @upload.astro.tax

• Fictief voorbeeld: [email protected]

Bestandtypes: JPG, JPEG, PNG, PDF & XML

• Andere bestandtypes zoals Word of Excel zijn niet toegelaten

Verkoopdocumenten

• Elk dossier heeft een uniek verkoopemail adres

• Dat vind je terug op je platform

• Het email adres bestaat uit 4 componenten

• verkoop

• een koppelteken

• De 10 cijfers van je ondernemingsnummer

• @upload.astro.tax

• Fictief voorbeeld: [email protected]

Bestandtypes: JPG, JPEG, PNG, PDF & XML

• Andere bestandtypes zoals Word of Excel zijn niet toegelaten

Optie 3: Documenten aanleveren via de app.

• Zoek de "Astro tax" app via de Appstore (Apple) of Google Play store (Android)

• Download de app

• Gebruik de app

Wat met ontbrekende documenten?

Ontbrekende documenten voor vennootschappen

Heb je een vennootschap, dan is jouw boekhouding gekoppeld aan je professionele bankrekening via Codabox. Nadat je dossierbeheerder je documenten heeft ingeboekt, kunnen we dus zien welke documenten nog ontbreken. Je dossierbeheerder zal je via het platform een seintje geven over die ontbrekende documenten.

Veelgestelde vragen over Codabox

• Waarom is dat nodig? De Codabox integratie zorgt er voor dat we de boekhouding van je vennootschap efficiënt kunnen voeren. Er ontstaat een rechtstreekse link tussen je boekhouding en je bankrekening waardoor we je financiële dagboek kunnen bijhouden.

• Wat kost Codabox? Voor jou helemaal niets. Astro betaalt de kosten hiervoor en die zitten inbegrepen in je maandelijks forfait.

• Is dit veilig? Absoluut, Codabox verwerkt alle transacties rechtstreeks met de bank via een beveiligde verbinding.

Ontbrekende documenten voor eenmanszaak

Heb je een eenmanszaak dan is er jammer genoeg nog geen koppeling mogelijk met je bankrekening. Je bent dus zelf verantwoordelijk om er voor te zorgen dat al je documenten in je boekhouding zitten

Wat met creditkaarten?

Een afschrift van je creditkaart mag je afzonderlijk bezorgen. Daar is jammer genoeg nog geen automatische manier voor.